top of page

Spørsmål & svar

 • Når starter neste kurs?
  Neste AcuNova-kurs: Sandefjord, 16. og 17. september, 2023. Neste videregående kurs: Modul 3: Introduksjon til TCM, ECIWO og AcuKing Sandefjord, 7.-11. oktober, 2023. Påmelding: post@moderneakupunktur.com
 • Hvor holder skolen til?
  Vi holder til i lyse og trivelige lokaler under Sandefjord Helseklinikk (Odd Fellow-gården), midt i Sandefjord sentrum. Adressen er Stockflethsgate 22. Undervisningslokalene ligger tett på både tog- og busstasjon (det tar kun 2 min. å gå). For dem som har behov for overnatting så ligger Hotel Atlantic bare 200 meter fra våre lokaler. Dersom det er ønskelig kan studieukene legges til Kypros. Nærmere informasjon om dette vil bli sendt ut til studentene.
 • Når starter hovedstudiet?
  Den lange utdannelsen/hovedstudiet (alle 10 BMA-metoder) kan tas som moduler i studentens eget tempo. Høsten 2023 setter vi opp Modul 3: Innføring i TCM, ECIWO og AuKing. Man behøver ikke å ta modulene i rekkefølge. Eneste forutsetning for å melde seg opp til videregående kurs er at man har tatt AcuNova (grunnkurset).
 • Hva koster det å studere?
  Hovedstudiet (alle 10 BMA-metoder, 14 måneder) koster kr. 90 000,-. Dette inkluderer alle kompendier. Lærebøker oppført på pensumlisten kommer i tillegg. Om ønskelig kan ukessamlingene legges til Kypros. Fly og opphold kommer da i tillegg til studieavgiften. Det er mulig å bare velge enkeltkurs. Prisene er: AcuNova: kr. 6500,- Videregående kurs - modul 1: kr. 7500,- For kurs som settes opp andre steder enn i Sandefjord gjelder egne priser. Disse blir informert om i forkant.
 • Hvilke betalingsordninger har dere?
  Vi ønsker å gjøre den enklest mulig for studentene, og har følgende betalingsplan for hovedstudiet: 1. Kr. 30 000,- ved påmelding (du mottar faktura med én måneds betalingsfrist). 2. Kr. 30 000,- en uke før oppstart av 1. semester. 3. Kr. 30 000,- en uke før oppstart av 2. semester. Våre ulike kurs kan betales i to avdrag; et ved påmelding, og et uken før kursstart.
 • Er det bindende påmelding til kursene?
  Ja. Alle påmeldinger er bindende, og innbetalte beløp refunderes ikke. Dersom du blir forhindret fra å møte ved et kurs får du tilbud om å delta på det neste som settes opp.
 • Hvilken tittel kan jeg benytte etter endt utdannelse?
  Det er flere muligheter: 1. Tittelen akupunktør er ikke beskyttet i Norge. Den kan benyttes av alle. 2. Hvis du etter endt utdannelse melder deg inn i Norges Landsforbund av Homøopraktikere (NLH) kan du benytte tittelen Akupunktør, MNLH (forkortelse for medlem i NLH). 3. Hvis du etter endt utdannelse melder deg inn i NLH og samtidig sørger for å bli oppført i registeret for alternativbehandlere i Brønnøysund kan du benytte tittelen Reg. Akupunktør, MNLH. Vi anbefaler at du velger den siste varianten.
 • Hvordan blir jeg registrert alternativbehandler?
  Etter bestått eksamen ved Skolen for moderne akupunktur, samt bestått eksamen i anatomi, fysiologi og sykdomslære for naturterapeuter og bestått eksamen i VEKS-fag, kan du søke om medlemskap i Norges Landsforbund av Homøopraktikere (NLH). Gjennom dem søker du om å bli oppført i registeret for alternativbehandlere (Brønnøysundregisteret).
 • Kan jeg få momsfritak på mine behandlinger?
  Nei! Tidligere fikk akupunktører momsfritak ved å registrere seg som alternativbehandler i Brønnøysundregisteret. Denne ordningen har regjeringen nå valgt å gå bort ifra. Alle akupunktører må derfor legge til moms på sine behandlinger.
 • Hvor kan jeg ta grunnmedisin (anatomi, fysiologi og sykdomslære)?
  Det er flere som tilbyr dette studiet. Vi anbefaler: Tunsberg Medisinske Skole (www.tunmed.no)
 • Hvor kan jeg ta VEKS-fag?
  Det er flere som tilbyr dette kurset. Vi anbefaler: Tunsberg Medisinske Skole (www.tunmed.no) Norges Landsforbund av Homøopraktikere (www.nlh.onl)
bottom of page